Kerst in Male op 17 december 2023

Kerstevent in Male op 17 december 2022

 

 

De zondag na de kersthappening van Male waar wij wonen ,  en dat in samenwerking met het BC Sconevelde ,  zongen we  in de misviering : 
 " Dat het licht in ons mag blijven branden .... 't laaiend vuur het dove niet ... "
 
 Spontaan ging de gedachte ook naar  ALLEN van de parochiale werkgroep MWWW :  MOEDIG en HEEL MOOI wat , nog maar eens ,  gepresteerd werd ! 
 Het geheel overtrof  inderdaad ALLE verwachtingen .... DANKJEWEL !  De warmste week ging de maandag van start maar die zaterdag  waaide de ' warmste ' wind reeds  over het Peellaertplein :  WAT een heel mooi initiatief en WAT een moment van ' ontmoeting en ... ondersteuning van goede doelen en .... '  
Een koude winterse namiddag en vooravond waren absoluut geen hinderpaal voor de talrijke aanwezigen . De vele sympathisanten van onze parochiale eenheid waren alvast laaiend enthousiast over de kunstenaars en de 30 standhouders .
Uiteraard kreeg  de tractoren run van De Brugse Retro Tractoren  Drivers alle lof en het bezoek aan het woonzorgcentrum Van Zuylen was bewonderenswaardig .
Een gezellige bar , lekkere appelbeignets en  de heerlijke frietjes werden echt ook gesmaakt ! Zo goed zelfs dat er meermaals moest bijgevuld worden maar jammer genoeg kon er  geen water in gluhwein veranderd worden ... 
Ook de kerstman was  heel gul voor groot en klein en alle kinderen ontvingen zelfs een ' vriendenboek ' en dat in het thema van : ' MWWW wil van mensen ... vrienden maken . ' 

 De muzikale band met de stadsbard van Damme en onze alombekende Erwin zorgden voor de ware kerstsfeer ... Heel mooi ! 

En .... als apotheose was er de grote prijsuitreiking van de zeer geslaagde kerstzoektocht : € 3100 aan prijzen werden verdeeld onder de 88 winnaars en of ze gelukkig waren !
Rond de klok van acht werd alles opgeruimd en trok iedereen tevreden huiswaarts ... 

BEDANKT mede - werkers en dankjewel voor de talrijke aanwezigheid en ... aanmoedigingen !

En nu op naar onze ' herdenkingsviering ' , met muzikale ondersteuning van  het ' ensemble van Kantelberg ' ,   en onze  ' nieuwjaarsreceptie ' in de kerk van Male en dit  op .... zondag 15 januari . IEDEREEN is van harte WELKOM ! 

Carlos De Rock