Werkjaar 2019-2020 Jubileumconcert 40 jaar Male, waar wij wonen

Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van onze vereniging hebben we het koor SCALA & de Kolacny Brothers uitgenodigd . De opbrengst van dit concert wordt geschonken aan 3 goede doelen: VZW 't Couvent parochiaal centrum, Foton en de Mug Heli te Brugge.


Scala is het indierockkoor - onder leiding van de Kolacny-broers - dat tegelijkertijd de koorwereld en de rockscene op hun grondvesten deed daveren.  Met eigen nummers maar vooral met hun eigenzinnige, soms héél intieme covers van bekende rocknummers, metalsongs en zelfs dancemuziek.  Je kent hun muziek onder meer van de trailer van de Oscargenomineerde Hollywoodfilm ‘The Social Network’, of van ‘Montage of Heck’, de gekende documentaire rond de figuur van Kurt Cobain.ecH

Verschillende populaire series, zoals ‘Downton Abbey’, ‘Homeland’ en ‘The Simpsons’ gebruikten Scala’s muziek in hun afleveringen.

Aanvankelijk was de piano de enige begeleiding van de stemmen.  Nu treden ze over de hele wereld op, nog steeds met die piano centraal op het podium, maar dikwijls ook met begeleiding van drum, soundscapes en synthesizers.  In combinatie met bijpassende choreografieën en een verbluffende lichtshow krijg je een visueel en auditief totaalconcept.De opbrengst van deze avond gaat naar:

* Foton

Foton thuisbegeleidingen en expertisecentrum dementie is een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

Iedereen met (een vermoeden van) dementie in de thuissituatie en iedereen die zorg voor hen draagt kan terecht bij Foton.  Ook mensen met een mentale beperking en dementie en personen met dementie jonger dan 65 jaar zijn welkom. © www. Foton Brugge

 

* Mug-Heli Brugge

De doelstellingen van vzw IMDH zijn tweeledig. IMDH voorziet diverse EHBO opleidingen op maat van je bedrijf, vereniging of school.  Naast educatieve cursussen zorgt IMDH er ook voor dat de MUG-helikopter West-Vlaanderen in de lucht kan blijven en zo jaarlijks honderden moeilijk bereikbare slachtoffers de eerste zorgen kan toedienen.

 

* vzw ’t Couvent parochiaal centrum

Verslag en foto's van het Jubileumconcert op 4 oktober 2019 met het meisjeskoor SCALA in Male      

 

Ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van de parochiale werkgroep “Male, waar wij wonen” kwam het meisjeskoor SCALA met ons meevieren.

Het concert van een echt fantastisch optreden van een groep enthousiaste meisjes onder leiding van de gebroeders Kolacny was reeds lang op voorhand uitverkocht !

Op het programma stond hun allerlaatste thematour, namelijk: ”Meisjesnamen” . Dat bestond uit uitsluitend Nederlandstalige liedjes waarin meisjesnamen voorkwamen of verwezen naar meisjesnamen.

Met licht- en geluidseffecten als achtergrond en begeleiding werd een sprookjesachtige sfeer gecreëerd bovenop de soms hemelse klanken van de muziek die op een harmonische manier werden gebracht door de bijna professionele zangeressen. Iedere aanwezige werd daardoor ondergedompeld in een zalige stemming van een prachtig licht- en klankspektakel. Het plaatje was volledig af. Het leek soms alsof een engelenkoor in onze kerk was neergedaald.

De aanwezigen waren dan ook dolenthousiast tijdens en na het concert.

 

Zoals de traditie het wil, werd ook de opbrenst (3000€) van dit concert geschonken aan enkele goede doelen, namelijk:

-Foton thuisbegeleidingen en expertisecentrum dementie( een initiatief van Familiezorg West Vlaanderen vzw)

-Mug-Heli Brugge dat enerzijds zorgt voor EHBO opleidingen op maat van een bedrijf, school of vereniging en anderzijds zorgt dat de Mug-helikopter in de lucht kan blijven en zo jaarlijks moeilijk bereikbare slachtoffers de eerste zorgen kan toedienen.

-vzw ’t Couvent parochiaal centrum.

 

Ten slotte wil het bestuur van Male, waar wij wonen iedereen bedanken die onze organisatie gedurende die 40 jaar zowel financieel als door hun aanwezigheid tijdens de vele concerten   hebben gesteund om de vele goede doelen te ondersteunen en dit voor een totaal bedrag van 125.000€. Hartelijk dank !

Ook nog een heel grote MERCI aan al de medewerkers van onze werkgroep, zowel de mensen van het eerste  als van het laatste uur , en al degenen die op één of andere manier hebben geholpen om al onze  fantastisch initiatieven , en niet in het minst ons jubileumconcert,  te steunen.

Male, waar wij wonen wil van mensen vrienden maken.

 

Misschien tot een volgende.

Enkele Sfeerbeelden van de avond

2019 scala8
2019 scala9
2019 scala
2019 scala4
2019 scala5
2019 scala2
2019 scala7
2019 scala6